miercuri, 28 septembrie 2011

Toamna minunata la Iasi...Curs de Inițiere Hobby Photography

De câte ori am fost în concediu și imaginile pe care le-am făcut nu ne-au mulțumit? La câte evenimente am participat și am ratat ”clipa” neștiind prea bine ce să facem cu aparatul nostru de fotografiat? Încercăm să ne fotografiem familia, dar imaginile realizate sunt departe de așteptări. În computerul nostru este un haos total iar o organizare a propriilor fotografii ar fi binevenită dar nu știm cum să procedăm. Aparatul nostru are prea multe programe, prea multe setări  pe care nu știm să le folosim pentru a ne ușura munca. Imaginile pe care le postăm pe internet sunt departe de ce postează prietenii noștri?
Toate au acum o rezolvare:
Asociația FotoIași vă propune în perioada 11 octombrie – 27 noiembrie 2011 un nou Concept de Curs de Inițiere în Fotografie, HOBBY PHOTOGRAPHY – Curs care se adresează pasionaților de Fotografie. În cele șapte săptămâni cât durează noul  Curs (42 de 0re) participanții vor fi familiarizați cu tot ceea ce trebuie să știe pentru a realiza fotografii corecte din punct de vedere tehnic și compozițional. Aparatul de fotografiat nu va mai fi o mașinărie necunoscută, programele de editare le vom pune în slujba creativității noastre, evenimentele din viața noastră vor căpăta un nou sens fotografic, excursiile și concediile vor prinde culoare. Nu vom deveni Artiști (mai este cale lungă până acolo), dar prietenii ne vor respecta pentru fotografiile reușite pe care le vom face!

Cursul, susținut de către Artistul Fotograf Ozolin Dușa (www.fotodusa.ro) se desfășoară în zilele de marți (parte teoretică) și duminică (parte practică) după următorul program:

Modulul I
1 – Marți 11 octombrie, ora 17 – Ateneul Tătărași: Oamenii în Fotografie – situații, caractere, stări. Studiu de caz (expunere de fotografii), analiză pe imaginile aduse de participanții la Curs.
2- Duminică 16 octombrie, ora 10 – Curs practic: Oamenii în Fotografie – aplicații pe teren asupra subiectelor dezbătute la Cursul 1. Rolul luminii în realizarea imaginilor reușite.
Modulul II
3 – Marți 18 octombrie, ora 17 – Ateneul Tătărași: Locurile în Fotografie – Situații posibile – studiu de caz. Analiză pe imaginile aduse de participanții la Curs.
4 – Duminică 23 octombrie, ora 9 – Curs practic: Locurile în Fotografie – zona Ciurbești. Despre ”Farmecul satului de lângă oraș”. Elemente de compoziție – trucuri de fotografiere.
Modulul III
5 – Marți 25 octombrie, ora 17 – Ateneul Tătărași: Oameni și locuri – contexte, situații, stări. Despre Fotografia de familie – eveniment – concediu. Studiu de caz, analiză pe imaginile aduse de participanții la Curs. Aparatul de fotografiat – obiective – accesorii. Triunghiul Diafragmă – Timp de expunere – Sensibilitate ISO, factorul determinant în realizarea unor imagini reușite.
6 – Duminică 30 octombrie, ora 9 – Excursie foto – Poiana cu statui – Bârnova. Aplicarea noțiunilor învățate la întâlnirea anterioară.
Modulul IV
7 – Marți 1 noiembrie, ora 17 – Ateneul Tătărași: Editare primară – programe gratuite de editare a fotografiilor. Pregătirea imaginilor pentru postarea pe internet, pentru print, organizare de Portofoliu. Discuții asupra imaginilor realizate la Poiana cu statui.
8 – Duminică 6 noiembrie, ora 9,30 – Reportajul ca document, Cimitirul evreiesc Iași.
Modulul V
9 – Marți 8 noiembrie, ora 17 – Ateneul Tătărași: Alte genuri fotografice: Fotografia de Arhitectură, Macrofotografia, Eseul fotografic. Studiu de caz. Discuții asupra imaginilor realizate în Cimitirul evreiesc. Fotografia de noapte (aplicație după Curs în Municipiul Iași).
10 – Duminică 13 noiembrie, ora 10 – Fotografia de stradă – oameni, oameni în relații cu locuri, grafisme, subtilități, subînțelesuri, sugestii, combinații posibile (zona centrală a Iașului).
Modulul VI
11 – Marți 15 noiembrie, ora 17 – Ateneul Tătărași: Fotografia de Călătorie (Travel)Despre Compoziție în Fotografie. Studii de caz, aplicații. Discuții asupra imaginilor realizate la tema anterioară.
12 – Duminică 20 noiembrie, ora 10 – Călător în jurul Iașului, excursie fotografică.
Modulul VII
13 – Marți 22 noiembrie, ora 17 – Ateneul Tătărași: Fotografia Comercială – Eveniment, Corporate, Produs. Atelier practic. Căi de urmat – studiu de caz. Discutarea imaginilor pentru expoziția de final de Curs.
14 – Duminică 27 noiembrie, ora 10 – Ateneul Tătărași: Încheiere – Deschidere. Căi de urmat după finalizarea Cursului. Ora 12 – foayer, Vernisajul Expoziției de sfârșit de Curs.


Prețul Cursului este de 350 lei
Număr de locuri: 15 – locuri rămase: 7
Informații: mobil 0722 895 304 – înscrieri: mail – fotodusa@gmail.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate