sâmbătă, 28 aprilie 2012

Primăvara Fotografiei Ieșene


Asociația FotoIași în colaborare cu Primăria Municipiului Iași, Moldova Mall, Librăria ”Cărturești” – Iulius Mall/etajul II și Casa de Cultură a Municipiului Iași ”Mihai Ursachi” organizează în luna mai Primăvara Fotografiei Ieșene, după următorul program:
29 aprilie – 15 mai 2012 la Moldova Mall – parter, expozițiile:
Cristian Popescu – Lumea de lângă noi
Este prima expoziție personală a lui Cristian Popescu. 57 de fotografii color format 30×45 cm (macrofotografie și natură) din care o lume aparte ne întâmpină pe simeze. Lumea viețuitoarelor de la firul ierbii, lumea plantelor viu colorate. Este o expoziție aparte, sensibilă, ca o floare de păpădie ai cărei spori așteaptă să-și ia zborul la prima adiere de vânt. Culoarea îți încântă ochii și dă viață ”lumii”care populează fotografiile…
Ionuț Pițu – La Veneția e cu totul altfel
73 de fotografii alb-negru și color, format 30×45 cm, făcute în ultimele zile ale Carnavalului de la Veneția din acest an. Este cea de a doua expoziție personală purtând semnătura lui Ionuț Pițu. O lume diversă, a măștilor, a forfotei omului venit din patru zări să ”prindă” vraja Carnavalului venețian, a unghiurilor surprinzătoare, a prelucrărilor sofisticate. O felie de viață văzută prin ochiul colegului din Botoșani care, sigur, va încânta privitorul.
Mirela Cîmpeanu – Anima
A doua expoziție personală a Mirelei Cîmpeanu, 32 de fotografii color format 30×45 cm – prelucrări digitale. Este o expoziție de factură specială, fiecare imagine de la care s-a pornit suferind una sau mai multe prelucrări succesive, în general cu ajutorul filtrelor cu fractali. Important pentru Mirela este faptul că a găsit imaginile care să se preteze la astfel de prelucrări și a găsit și ”balanța” care să o conducă spre o nouă imagine, cu totul alta decât cea originală, interesantă, decorativă, specială. Sunt sigur că privitorul îi va remarca fotografiile!
Lavana Kray – Poveste de iarnă
20 de fotografii alb-negru și 3 fotografii color, la formatul 30×45 cm, povestind despre o iarnă pe care Lavana a trăit-o cu intensitate. Sunt imagini sensibile, memorabile, în care lumina și umbra se împletesc în forme spectaculoase pe albul zăpezii. Este a doua expoziție personală a colegei Lavana Kray, o visare târzie la un anotimp imaculat.
Ozolin Dușa – Adio Copilărie
28 de fotografii color 30×45 cm, despre o lume specială, aceea a pierderii copilăriei din noi. Un eseu în care păpușile se regăsesc mereu în viața noastră actuală, rămășiță a vremii apuse a inocenței… Sau, poate, un destin ”ursit” pentru mulți dintre noi, păpuși simple și, la fel, inocente în mâinile  celor care mișcă tainele lumii… Cine știe?

30 aprilie – 12 mai 2012 la Librăria ”Cărturești” din Iulius Mall/etajul II, expoziția:
O expoziție surprinzătoare. Dintr-o altă cultură, dintr-o altă civilizație… Este prima expoziție personală aparținând lui Florin Macovei. 36 de imagini color 30×45 cm, făcute acum două săptămâni în Vietnam. Mulți dintre noi facem Fotografie de stradă. Veți vedea că asta este un pic mai altfel. O lume surprinzătoare, pitorească, cu viața ei de zi cu zi, cu îndeletnicirile ei dedicate existenței, colorată, surprinzătoare, altfel. Și, ceea ce este curios, Fotograful este aproape invizibil. Așa cum ne spun nouă marii specialiști în acest gen de imagine că ar trebui să fie…

Sper să vă bucurați de fotografiile care dau viață acestor expoziții. Este munca Colegilor noștri și se finalizează acum pentru a ne bucura împreună. Oricum, șase expoziții personale, plus celelalte două pe care le-am vernisat săptămâna trecută vorbesc de la sine despre Puterea Grupului FotoIași. Despre puterea VOASTRĂ. Eu nu am făcut decât să vă țin aproape. Vă mulțumesc!
Postat de: ozolin







2 comentarii:

Persoane interesate